Jaarverslag 2020

JAARVERSLAG 2020 ROCKKOOR JONG VAN HART

Door de corona-pandemie is het een heel ander jaar geworden dan we verwacht hadden. Dit jaar hadden we ons 10-jarig jubileum willen vieren met een optreden in de Oosterpoort in september. Dat is helaas niet doorgegaan.

We zijn het jaar begonnen zoals altijd met wekelijkse repetities op donderdagmorgen bij Vrijdag onder leiding van onze dirigent Jeanette Kappelhof en pianist Han Hesselink.

In januari hadden we twee optredens op 19 en 25 januari in de woonzorgcentra De Pelster en De Es van ZINN in Groningen. Daarna wilden we gaan werken aan ons jubileumprogramma.

Op 5 maart hielden we een algemene koorledenvergadering, waar we alle plannen voor ons jubileumconcert bespraken met de leden.

Maar op 12 maart hebben we, vanwege de uitbraak van corona, meteen al onze laatste repetitie van dit jaar gehad.

In april zijn Jeanette en Han gestart met een aantal zoombijeenkomsten en online repetities om toch bezig te blijven met elkaar te ontmoeten en te repeteren.

Op 3 juli hadden we een hele gezellige koffieochtend in de tuin bij Anna en Niek. We maakten plannen om na de zomervakantie weer te starten met de koorrepetities. De corona-pandemie gooide ook toen roet in het eten.

In augustus besloot Jeanette om persoonlijke redenen te stoppen als dirigent. Han besloot toen eveneens te stoppen. We zijn hen beiden heel veel dank verschuldigd voor hun geweldige inzet voor het koor.

We hadden een afscheid voor hen gepland op 22 oktober bij Mennoos Kookerij.

Ook dat kon helaas niet doorgaan door de lockdown.

Jeanette heeft als afscheidscadeau voor alle leden een fotoboekje gemaakt met als thema 10 jaar Jong van Hart. We hebben dat heel erg gewaardeerd.

Met adviezen van Han en Jeanette is het bestuur op zoek gegaan naar opvolgers. Isolde van Meerwijk en Jasper Blokzijl hebben we bereid gevonden om hen op te volgen als dirigent en pianist. We zijn heel blij met dit nieuwe duo en hebben er alle vertrouwen in dat we in de sfeer van Jong van Hart verder kunnen.

De repetities zullen van donderdagmorgen naar de maandagmiddag gaan. Vooralsnog zijn we nog steeds welkom bij Vrijdag om daar de repetities te houden.

In de kersttijd hebben een aantal mensen het initiatief genomen om bij alle leden een verrassing met kerstwens te brengen. Ze hebben dit persoonlijk bij alle leden bezorgd. Het was een geweldige klus maar ook een hele leuke verrassing voor iedereen. Het zorgde ervoor dat alle koorleden weer even konden voelen dat ze nog steeds een gewaardeerd lid van Jong van Hart zijn.

Onze voorzitter, Janneke Rentema, is per 1 januari 2021 gestopt als voorzitter. We bedanken haar voor alle werk dat zij voor het koor gedaan heeft. Dat hebben wij zeer gewaardeerd.

In het nieuwe jaar zullen we op zoek gaan naar een nieuw bestuurslid.

Groningen, januari 2021

Marleen ten Berge, secretaris