Koor

Jong van Hart is een koor, met zowel vrouwen als mannen, die het lef hebben zich in rock muziek te storten.
Onder leiding van de dirigenten Jeanette Kappelhof, Isolde van Meerwijk en Hannelore Duynstee ( huidige dirigente )  en de pianisten  Han Hesselink en Jasper Blokzijl ( huidige pianist ) heeft het koor zich ontwikkeld tot een groep swingende, vrolijke enthousiastelingen.
Jong van Hart treedt regelmatig op met de JvH-band. Zo waren er succesvolle optredens in vele zorginstellingen (o.a. van ZINN) enz.

Ook worden er regelmatig bijzondere samenwerkingen aangegaan. Samen met Wim T. Schippers stond het koor b.v. in de Groningse Stadsschouwburg, werkte ze mee aan een ‘Van dam tot dam’ theatervoorstelling op 4 mei, zong ze samen met het New Life Choir en leerlingen van Lucia Martas op Koningsdag voor de Koning en werkt ze regelmatig samen met het Jeugd Orkest Groningen (o.a. in het Stromae-projekt). Ook zijn er diverse succesvolle optredens geweest op het Festival of Arts Noorderzon, op diverse symposia, het Bevrijdingsfestival en in de uitverkochte Martiniplaza tijdens “Oosterstörm and friends”. Recent was er een optreden tijdens de opening van het nieuwe Forum in Groningen.

 

Op het repertoire staan inmiddels zo’n 50 nummers; stevige pop- en rocknummers zoals “Kom van dat dak af” van Peter Koelewijn, “Venus” van Shocking Blue, maar ook ballads: “Make you feel my love” van Adele en “Fix you”van Coldplay.

Naast het instuderen van de liedjes wordt ook aandacht besteed aan stemvorming en podiumpresentatie.